Uncategorized

Een slagerij voor al je vlees

Of je nu af en toe een stukje biefstuk bij het avondeten wilt, omdat dat je aan vroeger doet denken toen je moeder elke woensdag een stuk haalde bij de plaatselijke slagerij, of als je elke dag vlees(waren) wilt eten, een bezoekje aan de slagerij is geen overbodige luxe. Je proeft het kwaliteitsverschil direct. Soms betaal je misschien iets meer geld voor het stukje vlees, maar je weet wel dat het van goede kwaliteit is en dat proef je dus.

De halal slager

Tegenwoordig kan je zelfs naar de slagerij als je halal wilt weten. Halal is een speciale manier van slachten. In de Koran staan een aantal Islamitische wetten en een daarvan heeft dus te maken met het slachten van je dieren. Je mag het vlees van een dood dier alleen eten als het geslacht is door middel van een snede in de hals van het dier. Alleen op deze manier mag het vlees ‘halal’ genoemd worden. Bij een normale slagerij zul je dit soort vlees niet altijd kunnen krijgen, maar wel als je naar een Halal butcher in Eindhoven of een andere stad gaat.

Het eten van halal vlees

Dit soort halal-slagers zijn gespecialiseerd in halal vlees. Het vlees dat je als moslim met een zeer gerust hart kunt eten, zonder bang te zijn voor represailles na je leven. Het fijne is dat vrijwel elk vleessoort inmiddels wel een halal-variant kent. Behalve varkensvlees dan, dat is nooit halal. Het is immers nooit toegestaan om varken te eten. Dat is altijd haram, oftewel onrein en dus moet je dat als moslim nooit niet eten. Is het vlees halal, dan moet het een halal-keurmerk hebben.

Zoek naar het halal-keurmerk op de vleesverpakking

Alleen met een keurmerk is vlees dus halal. Heeft het dit keurmerk niet, dan mag je er wel vanuit gaan dat het op een andere manier geslacht is, waarschijnlijk volledig verdoofd, en mag je het als Moslim dus nooit ofte nimmer eten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.