Uncategorized

Goede tips voor babyhapjes

Mocht je baby 's middags jammeren, dan kan het zijn dat babyhapjes maken een goede oplossing is. Soms zoet, soms zout, is de beste compromis om je baby tussen de maaltijden door te laten wachten.

Waarom een ​​snack geven?

Snacken moet deel uitmaken van de eetgewoonten van je baby; in feite stelt het hem in staat om bij te tanken. Drie maaltijden per dag wordt het meest aanbevolen, maar je moet ook snacks gebruiken. Door het tussendoortje kan het kind zijn honger stillen tot aan de maaltijd, maar ook energie opdoen.

Wanneer moet je jouw baby een snack geven?

Het kind moet om de 3 uur eten. Ook als hij tijdens de maaltijd goed heeft gegeten, is er altijd wel een plekje voor tussendoortjes. Idealiter is het raadzaam om de tussendoortjes twee uur voor de maaltijd te geven. Hierdoor kan het zijn honger naar de komende maaltijden niet verminderen. Je kan hem crackers of groenten geven zoals babyhapjes 4 maanden of babyhapjes 5 maanden. Vergeet voedsel dat te rijk is, zoals koekjes, muffins of zelfs kaas, waardoor ze honger zouden kunnen krijgen naar het hoofdgerecht.

Hoe maak je een geslaagde babysnack?

Overweeg om twee voedingsmiddelen te combineren voor een succesvolle snack. Kies bijvoorbeeld voor fruit toegevoegd in yoghurt. Je kunt ook appelschijfjes eten met kaas of een pitabroodje met hummus. Er zijn ook mobiele apps waarmee je leuke babyhapjes-ideeën kan opdoen.

Wat je moet weten, is dat tussendoortjes de perfecte oplossing zijn voor je kind om te voorzien in hun voedingsbehoeften aan vitamines en mineralen. Je kan ook profiteren van de snack als aanvulling op de maaltijden van de dag. Als je kind tijdens het avondeten geen groenten wilde eten, kan je hem komkommers of appelmoes in combinatie met kaas geven.

 

Je kan Frootie inschakelen om je te helpen bij het kiezen van maaltijden voor je baby. Hij selecteert voedsel zonder kunststoffen, zodat de baby in goede conditie is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *