Pizza's

Verschillende Italiaanse gerechten

 

Voor veel mensen behoort de Italiaanse keuken tot hun favoriete keukens. Pizza, lasagne, spaghetti, pasta al forno, insalata’s, carpaccio, we kennen het allemaal. De smaken doen je gelijk verlangen naar de zomer, een warm strand en een koud drankje. Maar het is niet altijd feest en we kunnen dan ook niet altijd op vakantie. Daarom kan het eten van een lekker Italiaans gerecht gezien worden als een prima alternatief. Woon je in Zeeland? En ben je op zoek naar een Italiaan Middelburg, dan hoef je alleen maar naar Google te surfen en ‘Italiaans restaurant Middelburg’ in te tikken.

 

Pizza of restaurant

Woon je ergens anders in Nederland, dan moet je natuurlijk even je eigen woonplaats invullen. Je zult zien dat er veel Italiaanse restaurants te vinden zijn. Let er alleen wel op dat je een onderscheidt maakt tussen bijvoorbeeld een Italiaans restaurant en een pizzeria Middelburg of een andere stad. Een pizzeria kan namelijk wel andere gerechten hebben, maar dat is niet altijd zeker, terwijl je bij een Italiaans restaurant altijd verschillende gerechten kunt bestellen.

 

Veel lekkere dingen op de Italiaanse menukaart

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om Italiaans te eten, en dat je dit wilt doen in een Italiaanse eetgelegenheid, dan is de keuze reuze. Ga je voor een simpele, maar heerlijke pizza? Ook dan is er keuze genoeg, van een margherita, een peperoni, een pizza tonno, een quatro stagioni, een caprese, een pizza funghi tot aan een vegetariana voor de personen die geen vlees eten. Wil je iets anders? Bestel dan eens een zuppa di pomodoro, een insalata caprese of een mooie fruto di mare gratinate.

 

Italiaanse toetjes

Drink er een glaasje rode wijn bij en je waant je helemaal in Italië. Wie heeft er dan nog vakantie nodig? Sluit de maaltijd af met tiramisu, een panna cotta, een Italiaanse citroensorbet met de naam scroppino of een cannolo gevuld met ricotta en vruchten. Of ga simpelweg voor een kopje Italiaanse koffie. Ultiem genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *