Pizza's

Voedsel

Voedsel is een fundamenteel gedeelte van elk soort leven op Aarde, of het nou een bacterie is, of een olifant of mens, elk functionerende organisme heeft voedsel nodig. Een autotroof organisme, zoals een plant, zorgt voor zijn eigen voedsel, door zonlicht en koolstofdioxide om te zetten tot glucose en water, waarop het dan zelf kan functioneren. Andere organismen, die niet voor hun eigen voedsel kunnen zorgen, heterotrofe organismen, eten autotrofe organismen, of andere heterotrofe organismen. Hierdoor overleven zij dan en kunnen zij groeien en meer biomassa aanmaken.

Pizza

Pizza is een vorm van voedsel, genuttigd door mensen. Het is een Italiaans gerecht, bestaande uit een bodem van deeg, met daarop voedingsmiddelen, meestal tomaat, kaas en een of andere vorm van proteïne, zoals salami of tonijn. De oorsprong van dit gerecht ligt in de landen rondom de Middellandse zee , waar vroeger in de tijd van de Romeinen bijvoorbeeld veel ronde broden werden gebakken die als bord dienden, met daarop dan ingrediënten voor de “pizza”. Ook tegenwoordig zijn er vaak ronde Turkse broden die in de haast als een pizzabodem kunnen worden gebruikt, maar dit heeft natuurlijk niet dezelfde bodem als een traditionele pizza.                                                                                Er zijn vele soorten pizza’s, waaronder:

  • Pizza Napoletana, met tomaat en mozzarella
  • Pizza Margherita, met tomaat, mozzarella en basilicum
  • Pizza Quatro Formaggi, met 4 kazen
  • Pizza Salami, met tomaat, mozzarella en salami

Hoewel de toppings over het algemeen verschillen, hebben ze dezelfde basis, namelijk tomaat en kaas.

Eten in Vlissingen

Vlissingen is een kleine stad, in de provincie Zeeland. Met een inwoneraantal van ongeveer 45.000 zijn er altijd wel mensen die zin hebben in eten, maar die niet altijd zin of tijd hebben om het zelf te maken. Vaak bestellen deze mensen dan eten in Vlissingen, wat hier dan voor hen wordt gemaakt en naar hun huis gebracht, of ze komen het ophalen. Vaak lost dit het probleem van tijd en zin op.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *