Uncategorized

Waar kun je lokaal boodschappen doen

Wanneer je regelmatig de nieuwsberichten volgt, of de krant leest, dan heb je vast weleens gehoord over lokaal je boodschappen doen. Wanneer we praten over lokaal, dan hebben we het over voeding die uit jouw directe omgeving afkomstig is. Denk bijvoorbeeld aan boerderijen in de buurt. En de groeiende populariteit van lokale producten is natuurlijk niet voor niets. Zo kun je namelijk de lokale ondernemer steunen, en is het product vaak verser én goedkoper. Maar bij wie moet je zijn? Oftewel, waar vind je de lokale producten?

De kaasboerderij

De boerderij is bij uitstek dé plek om je lokale producten te halen. Denk bijvoorbeeld aan groenten, eieren, vlees, melk en natuurlijk kaas. Sommige boerderijen verkopen al deze producten, maar er zijn ook boeren die zich focussen op één product en deze perfectioneren. Denk bijvoorbeeld aan de lokale kaasboerderij. Hier vind je de lekkerste kaas, die vers op de boerderij word geproduceerd. Én je kunt de boer al je dringende kaasvragen stellen. Hij is immers op de hoogte van het gehele proces.

De bijenimker

Misschien gebruik je het als zoetmaker in de thee, of misschien strijk je het 's ochtends over je boterham. Wat jouw persoonlijke voorkeur ook is, honing is één van de meest natuurlijke en gezonde zoetmakers. Natuurlijk kun je honing in vele vormen vinden in de supermarkt, maar het allerbeste kun je naar een lokale bijenimker gaan. Met het lokaal inkopen van honing steun je namelijk niet alleen de ondernemer maar ook de bijen.

Boerderijwinkel

Oké. We hebben al eerder gesproken over aankopen op de boerderij zelf, maar de zogenoemde boerderijwinkel is wel degelijk nét iets anders. Deze winkels kunnen op het erf van een boer aanwezig zijn, maar ze zijn ook weleens gevestigd in de dorpsstraat. De boerderijwinkel werkt in ieder geval direct samen met de boeren in de omgeving. Dit betekent dat je hier terecht kan voor alles wat van het land komt. Denk bijvoorbeeld aan eieren, kaas, groentes en vlees.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *