Uncategorized

Welke kaas hoort op je pastagerecht?

Nederlanders zijn dol op de Italiaanse keuken. Pizza, spaghetti, ravioli en lasagne zijn slechts enkele van de vele geliefde gerechten. We zijn er zo dol op, dat we ze regelmatig zelf thuis klaarmaken. En wat hebben al deze gerechten met elkaar gemeen? Ze worden allemaal rijkelijk overgoten met geraspte kaas. Maar de Nederlandse kaas volstaat natuurlijk niet. Voor de échte Italiaanse smaak, ben je een Italiaanse kaas nodig. Maar welke kaas past het beste bij welk pastagerecht? Oftewel, voor welke kaas kies je?

Grana Padano

De Grana Padano is in Italië al jaren enorm populair, maar in Nederland wisten we tot voor kort weinig van deze heerlijke kaas. Qua smaak komt de kaas op vele fronten overeen met de parmezaanse kaas, maar er zijn wel degelijk grote verschillen. Voornamelijk in het rijpproces van beide kazen. De Grana Padano word namelijk slechts gerijpt voor korte tijd, waardoor de kaas veel minder vettig is. De zachte smaak maakt de Grana Padano de perfecte kaas voor pastagerechten die niet zozeer een extra smaak nodig zijn.

Parmezaanse kaas

We kennen allemaal de parmezaanse kaas. Het is zonder twijfel één van de meest populaire Italiaanse kazen. Deze brokkelige, harde kaas heeft minimaal twee jaar liggen rijpen, waardoor de kaas vol en sterk van smaak is. De parmezaanse kaas is perfect over vrijwel iedere pastagerecht, en word daarnaast ook zeer vaak gebruikt als smaakversterker in verschillende verse salades.

Mozzarella

Deze kaas kan niet, zoals de twee bovenstaande kazen, worden gestrooid op vrijwel ieder pastagerecht. Mozzarella kaas is namelijk niet geschikt om te raspen. In plaats daarvan is de kaas verkrijgbaar in een witte bol, die je in plakjes kunt snijden. Gelukkig vraagt niet ieder Italiaans recept voor een geraspte kaas. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, gevulde ravioli en lasagne. Door de zachte smaak van deze witte kaas, is het één van meest geliefde kazen in een alom zware maaltijd. Daarnaast smelt de mozzarella lekker snel, wat zorgt voor de geliefde kaasstrings op pizza's en lasagne.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *